Ακολουθούν κάποιες από τις
συχνότερες ερωτήσεις που μας κάνετε:Τι πρέπει να κάνω, πριν έρθω για μασάζ;
Δε χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία από πλευρά σας.
Αρκεί να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ ή υπερβολική ποσότητα φαγητού και να έχετε φροντίσει την υγιεινή σας. Καλό θα ήταν επίσης, αν μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά, να προσέλθετε στο χώρο μας δεκαπέντε λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα της συνεδρίας, για να έχουμε χρόνο να συζητήσουμε το ιστορικό σας και να καταλήξουμε στο είδος μαλάξεων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.
Μπορώ να συνεχίσω τις δραστηριότητές μου κανονικά, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας μου;
Φυσικά. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των συνεδριών μας ώστε να μπορείτε να επανέλθετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες το συντομότερο δυνατόν. Συνιστούμε, ωστόσο, να καταναλώνετε αρκετό νερό, για να ενισχύσετε τη δράση της μάλαξης ή της συμπληρωματικής θεραπείας που λάβατε, καθώς και για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει ταχύτερα τις τοξίνες. Για τους ίδιους λόγους προτείνουμε να αποφεύγετε τις έντονες σωματικές δραστηριότητες ή το αλκοόλ, αμέσως μετά τις συνεδρίες σας.
Μπορώ να καλύψω μέρος του κόστους των συνεδριών μου μέσω του ασφαλιστικού μου ταμείου;
Δυστυχώς, ολιστικές θεραπείες, όπως είναι οι μαλάξεις, η ρεφλεξολογία κτλ. δεν καλύπτονται από κανένα ασφαλιστικό ταμείο στην Ελλάδα.
Πως μπορώ να καταλάβω αν ένας ρεφλεξολόγος είναι σωστά εκπαιδευμένος;
Οι σωστά εκπαιδευμένοι ρεφλεξολόγοι φέρουν ταυτότητα μέλους του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (ΣΕΡ) ή του επαγγελματικού σωματείου (ΠΕΣΡ). Με αυτό τον τρόπο πιστοποιείται ότι έχουν αποφοιτήσει από σχολή, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το σωματείο και πληρεί τις απαιτούμενες διδακτικές προϋποθέσεις, όπως αυτές καθορίζονται από το ελληνικό και ευρωπαϊκό σωματείο. Επίσης, οφείλουν να καταγράφουν αναλυτικά το ιστορικό των περιστατικών που αναλαμβάνουν, αλλά δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούν διαγνώσεις, ούτε και να χορηγούν ή να καταργούν φαρμακευτικές αγωγές.
Οι τεχνικές του Thai Massage συνδυάζονται με άλλα είδη μάλαξης;
Φυσικά. Μάλιστα, συνιστώνται σχεδόν σε όλα τα είδη μασάζ, αφού αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητά τους. Χάρη στην τεράστια γκάμα των τεχνικών, ο Μασέρ μπορεί να προσφέρει ένα δυναμικό μασάζ, ή ένα πολύ ήπιο, χωρίς άρσεις και έλξεις (π.χ. σε ένα άτομο με περιορισμένη κινητικότητα). Επειδή όλες οι τεχνικές εκτελούνται σε αργό ρυθμό, είναι εγγυημένο ότι θα επιφέρουν ευεξία και γαλήνη. Το άτομο θα αισθάνεται την ψυχική αρμονία που χαρίζει η άσκηση της γιόγκα.
Είναι πιθανό να χαλαρώσω τόσο πολύ που να κοιμηθώ;
Το μασάζ συχνά είναι τόσο χαλαρωτικό, που είναι πιθανό να πέσετε σε έναν ελαφρύ ύπνο. Μην ξαφνιαστείτε και νιώσετε αμήχανα, λοιπόν, αν ξυπνήσετε στο τέλος της συνεδρίας. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και κανείς δεν πρόκειται να σας παρεξηγήσει. Ίσα-ίσα που ο μασέρ θα ευχαριστηθεί που κατάφερε να σας χαλαρώσει τόσο πολύ. Αν και ορισμένοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να μιλάνε κατά τη διάρκεια του μασάζ, μη νιώθετε υποχρεωμένοι να πιάσετε συζήτηση με τον Μασέρ. Θυμηθείτε ότι κάνετε μια συνεδρία, δεν βρίσκεστε σε κοινωνική εκδήλωση! Μη διστάσετε να κλείσετε τα μάτια σας και να χαλαρώσετε. Ωστόσο,να μιλήσετε στον συνεργάτη μας αν νιώθετε ότι έχει πολλή ζέστη ή πολύ κρύο στον χώρο ή στην περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το μασάζ.